Somiere metalice versus Somiere din lemn

somieraAm creat acest articol inspirati fiind de multele nedumeriri pe care le-au avut clientii nostri inainte de a achizitiona o somiera din lemn marca “Autentique”.
Dorim sa precizam foarte clar ca acest material nu se vrea a fi unul publicitar ci doar prezinta informatii ajutatoare, reale, ce pot fi probate oricand.

Somiera metalica?
Cu siguranta asta este prima intrebare pe care v-o puneti atunci cand trebuie sa alegeti o somiera pentru patul dumneavoastra. Cum e firesc, veti incepe sa strangeti informatii (mai ales ca acum mediul online va permite acest lucru cu usurinta) si probabil ca in scurt timp, datorita pretului mai avantajos, decizia finala tinde spre achizitionarea somierei metalice.
O vorba din popor spune “cat dai, atata face” afirmatie ce se potriveste perfect acestui produs. Dar pentru ca am spus ceva mai devreme ca acum nu facem publicitate, dorim sa fim onesti, fapt pentru care recunoastem ca somiera metalica poate fi o solutie buna insa doar daca este folosita pentru o perioada scurta, tranzitorie.

De ce somiera din lemn?
Pentru ca aceasta este o varianta stabila, sigura si va garanteaza o durata foarte lunga de viata a produsului.
Si totusi…de ce?
Somierele “Autentique” sunt realizate din lemn multistratificat de fag, mai exact dintr-un numar de pana la 18 straturi [vezi foto]. Acestea au rolul de a da somierei (atat ramei cat si lamelelor) o mare flexibilitate. La fabricare, inainte de a fi presate, aceste straturi vin asezate fiecare cu fibra in sens opus fata de celalalt.

Secretul longevitatii unei somiere din lemn
Cand somiera din lemn este supusa unei mari greutati corporale sau de alt fel, un asa zis “efect de arc”, creat de felxibilitatea straturilor, face ca aceasta sa o suporte fara probleme. Imediat ce greutatea a fost inlaturata, structura somierei revine la forma initiala.
La somierele metalice, acest lucru nu se intampla deoarece fiind lipsite de flexibilitate, dupa o perioada de utilizare (1-2 ani) rama metalica incepe sa se indoaie, iar mai tarziu (dupa trecerea perioadei de garantie de maxim 2 ani) apare inevitabila rupere.

Avantajele somierelor din lemn
Realizarea integrala din lemn a somierelor aduce dupa sine si alte avantaje atat in materie de rezistenta (mai ales cand vine vorba despre un pat dublu), functionalitate cat si ergonomie, dupa cum urmeaza:

Rezistenta
Pe langa calitatile oferite de straturile de lemn multistratificat, am hotarat sa suplimentam nivelul de rezistenta si cu ajutorul altor elemente. In zona de mijloc [vezi foto] somierele au o traversa, tot din lemn multistratificat, care pe langa rolul de siguranta, face o buna legatura si elimina riscul de distantare a ramelor. La modelele duble, in afara de aceasta traversa am adaugat si un al cincilea picior central suplimentar [vezi foto] cu ajutorul caruia am acoperit toate zonele somierei cu o siguranta maxima.

Functionalitate
La acest capitol s-a lucrat destul de mult, somiera electrica Autentique 1 fiind unul dintre cele mai complexe produse din aceasta categorie de pe piata. S-a bucurat de aprecieri deosebite atat din partea celor care au achizitionat-o pentru confortul propriu cat si din partea unitatilor medicale. Avand 5 sectiuni independente actionate printr-un motor puternic dar extrem de silentios, somiera reuseste sa efectueze diferite operatiuni de ridicare [vezi video].
Un alt produs de exceptie este Autentique 10, pat medical care are incorporata aceasta somiera electrica. Alte doua produse cu elemente de functionalitate deosebite sunt “Autentique 5” si “Autentique 6“. Sistemele lor de rabatare manuala prezente atat in zona capului cat si a picioarelor [vezi video], va ajuta sa ajustati singuri unghiul de inclinare in functie de preferinte si mai ales necesitati.

Ergonomie
O mare atentie s-a dat si in ceea ce priveste accesoriile, formele si finisajele somierelor din lemn “Autentique”. Pe langa aspectul elegant, utilitatea lor este si mai importanta.
La modelele cu lamele incastrare [vezi foto], decupajul din rama este protejat de un material plastic special pentru a elimina scartaitul. La celelalte modele, lamelele sunt fixate la capete cu suporti elastici [vezi foto] care preiau miscarile saltelei si le asigura o buna flexibilitate. Un alt mare plus in constituie sistemul de reglare a duritatii [vezi foto] prezent la modelele “Autentique 1” , “Autentique 4” , “Autentique 5” , “Autentique 6” si “Autentique 9” care este format din doi regulatori fixati pe lamela. In momentul in care sunt mutati spre centru, somiera devine mai rigida iar cand acestia se afla in partile extreme, obtinem o somiera cu o baza mai moale, flexibila.
Acest sistem de rigidizare are un dublu rol. Va ofera posibilitatea sa aveti un confort in functie de preferinte si ajuta saltelele de calitat (saltele latexsaltele memory foam, etc) sa-si scoata la maxim in evidenta toate calitatile.