Saltele memory foam, cu arcuri sau medicale?

In acest articol , “Saltele memory foam, cu arcuri sau medicale”, vom face o sinteza a principalelor saltele pe care le gasim in comert, expunand o parte dintre caracteristicile lor, in speranta ca aceste informatii va vor ajuta sa faceti o alegere cat mai corecta.

Saltele memory foam – Saltele cu baza din arcuri

Desi noile modele de saltele precum cele din memory foam au un succes imens, pe piata de specialitate continua sa existe inca si saltele cu arcuri. Cu siguranta multe persoane au prejudecati ori informatii mai vechi care ar demonstra ca o saltea cu arcuri este superiora uneia din spuma, ca si rezistenta. Toate aceste aspecte trebuiesc regandite tinand cont ca tehnologia ultimilor ani a facut progrese mari datorita carora au aparut produse noi, spre exemplu saltele memory foam, nu doar rezistente dar si cu un grad de confort mult superior. Asa cum spuneam si in privinta productiei de saltele cu arcuri lucrurile au evoluat comparativ cu anii trecuti. Daca inainte structura interioara a unei astfel de saltele avea arcuri, prinse intr-un sistem unit, acum exista saltele cu arcuri pocket, independente unul fata de altul. Aceste arcuri pocket, fiind independente, au o rezistenta mult mai mare dar si o excelenta ergonomie.
Categoria ” saltele memory foam ” este una de top si reprezinta una dintre cele mai noi tehnologii, produsele ce apartin acestei categorii fac astfel incat sa ne bucuram de un confort maxim. Spuma memory prezenta in compozitie, a fost inventata de catre specialistii NASA, ajutand la realizarea costumelor purtate de catre astronauti. Atunci cand se incalzeste, o saltea memory foam preia si se muleaza dupa forma corpului nostru, eliminand punctele ce pun presiune. Dupa ce ne ridicam, salteaua revine la forma ei initiala. Recomandam aceste saltele memory foam tuturor celor cu probleme si dureri ale articulatiilor cat si ale spatelui.

Proprietati – Diferente

Saltele cu arcuri:
– o buna sustinere
– rezistenta ridicata, factor important mai ales pentru persoanele supraponderale
– o durata a vietii mult mai mare
– lasa aerul sa circule prin interior

Saltele memory foam:
– confort si odhina de cinci stele
– ofera o placuta senzatie asemanatoare plutirii
– independenta totala fata de partener
– punctele de presiune fiind reduse, pe toata durata noptii nu ne vom misca foarte mult pe o saltea memory foam, astfel ca somnul va fi mai odihnitor
– imbunatateste circulatia sanguina cat si pe cea a sistemului limfatic
– temperatura saltelei se adapteaza dupa cea corporala, un lucru grozav mai ales vara, in perioadele calduroase

Saltele memory foam: pro sau contra
Memory foam sau asa zisa spuma cu memorie, este un material nou, inovator ce a dus confortul la un nivel superior, necunoscut pana atunci. Memorycell, este o spuma vasco-elastica descoperita – folosita prima data in laboratoarele NASA. La inceput s-au realizat produse specializate, respectiv costume pentru astronauti. Rezultatele uimitoare in ceea ce priveste confortul, a facut in asa fel incat materialul sa fie utilizat si in alte scopuri comerciale cum ar fi productia de saltele memory foam.

Atunci cand este adus in discutie subiectul “saltele memory foam”, pot exista si unele controverse cu aspecte pro sau contra. Controversele pot aparea din cauza unei neintelegeri, respectiv faptul ca aceste saltele memory foam sunt realizate diferit, producatorul fiind cel care decide diversele caracteristici. Ideea este simpla: ele sunt compuse din doua straturi. Startul baza, ceva mai rigid din spuma poliuretanica si stratul cu spuma memory care poate avea diferite grosimi, factor important in determinarea pretului.

Cateva avantaje majore ale acestor saltele memory foam:
– structura deschisa ce imbunatateste circulatia aerului, impiedicand astfel formarea mucegaiului
– elasticitatea materialului creste rezistenta la uzura
– spuma memory are o greutate redusa astfel ca manevrarea acestor saltele se face foarte usor
– odihna si confort garantat pentru persoanelor supraponderale

Nu dorim sa incheiem acest articol cu si despre saltele memory foam fara a specifica poate una dintre cele mai importante informatii ce vine in stransa legatura cu cele amintite mai sus. Faptul ca o saltea memory foam ofera un confort la superlativ este un adevar, insa prima data trebuie sa ne cunoastem nevoile. Toti cei ce au probleme cu zona spatelui, colona vertebrala, ar trebui sa cumpere o saltea medicala datorita bazei mai rigide care ajuta la mentinerea structurii osoase. In cazul in care problemele din aceasta categorie nu sunt destul de accentuate si totusi va doriti o saltea memory foam, puteti opta pentru un model care are stratul de spuma mai redus, 3 – 4 cm.

Saltele medicale – Generalitati

In momentul in care o saltea nu se mai ridica la un nivelul ideal al calitatii sau durata garantiei / vietii, a fost depasita, problemele legate de aceste aspecte nu prea mai pot fi evitate. Ne vom confrunta cu diferite stari ce duc la agitatie, disconfort, foire in pat pe toata durata somnului, dureri ale spatelui, in zona lombara, cervicala, etc.
Daca nu dormim bine, acest lucru isi va pune amprenta pe intreaga activitate din ziua urmatoare. Adeseori facem greseala sa ne consolam, gandindu-ne ca in week-end vom recupera orele de somn pierdute de-a lungul intregii saptamani. O idee gresita, deoarece corpului uman ii trebuie un echilibru echitabil intre orele muncite si cele dedicate odihnei.
Fiindca am adus in discutie problemele corpului supus diferitelor activitati, principala cauza este sedentarismul. Pentru toate neplacerile pe care ni le cauzeaza spatele sau coloana exista o recomandare: optarea pentru o saltea medicala, deoarece aceste saltele au o densitate mai ridicata, cu alte cuvinte sunt ceva mai tari. Acesta caracteristica ajuta structura coloanei vertebrale sa ramana intr-o pozitie corecta, dreapta, astfel ca durerile vor inceta sau cel putin vor fi mult ameliorate.
Structura si compozitia unei saltele medicale difera de la un model la altul, producatorul fiind cel care alege modalitatea prin care doreste sa isi promoveze produsele. Unele saltele medicale au o compozitie tare, altele moale. De curand, producatorii au inceput sa puna la dispozitia clientilor doua variante ale duritatii in aceeasi saltea. Practic aceasta poate fi intoarsa pe ambele fete, dupa bunul plac sau preferinte.

Saltele medicale – completari
– ergonomie si confort ridicat
– sustinerea coloanei, zonei cervicale / lombare intr-o pozitie corecta
– proprietati antialergice, antibacteriene
– rezistenta indelungata prin posibilitatea schimbarii periodice a fetei

Ca si concluzie, inainte de a cumpara o saltea, fie pe arcuri, medicala sau memory foam, iti recomandam sa ceri sfaturi medicului tau sau reprezentantilor companiei producatoare, pentru a fi sigur ca produsul ales este potrivit nevoilor pe care le ai.