SALTELE – GENERALITATI

saltea

Oamenii petrec o mare parte din viata in pat, dormind sau pur si simplu

odihnindu-se, fapt uneori putin constientizat. Prin urmare, atunci cand ne decidem sa cumparam o saltea, ar trebui sa dedicam timp pentru o buna informare si intelegere a proprietatilor, respectiv caracteristicilor acesteia. O saltea este mai importanta decat patul in sine, deoarece este cea cu care interactionam direct. O saltea buna, calitativa, ne va influenta intr-un mod pozitiv atat somnul cat si calitatea vietii.
Care sunt lucrurile ce nu trebuiesc omise atunci cand achizitionam o saltea? In primul rand calitatea. In multe situatii, pretul este cel care face diferenta in hotararile noastre, uneori din motive bine intemeiate ce tin de economiile personale, alteori datorita campaniilor publicitare ce reusesc sa ne convinga sa alegem o saltea ieftina dar de slaba calitate. Un compromis de acest fel nu face decat sa puna sanatatea pe ultimele locuri, fapt regretabil deoarece multe probleme cum ar fi cele ale coloanei vertebrale, articulatii, etc, pot fi ameliorate sau chiar total rezolvate prin achizitionarea unei saltele care sa corespunda nevoilor noastre.

 

SALTELE MOI – SALTELE TARI
Intotdeauna au existat pareri contradictorii in ceea ce priveste gradul de fermitate al unei saltele. Multi sunt convinsi ca o saltea tare este mult mai buna decat una moale si invers. Adevarul este cat se poate de complex si difera conform nevoilor pe care le avem. O saltea tare ajuta coloana vertebrala si aduce multe alte beneficii. Dar in acelasi timp are un grad mai scazut in ceea ce priveste confortul. O saltea moale,cum ar fi cele din categoia latex sau memory foam, sunt foarte confortabile dar nu la fel de eficiente la diverse disfunctii ale coloanei.

 

SALTELE – DIVERSITATE
Piata de specialitate a zilelor noastre este foarte generoasa in privinta ofertelor, avand acum posibilitatea sa alegem dintre multitudinea modelelor de saltele. Fiecare model in parte are o serie de caracteristici, potrivite fiecarei probleme anatomice. Inainte sa cumperi o saltea , nu uita faptul ca investeti in bunastarea pe care o vei avea in urmatorii ani din viata ta. Sanatatea si odihna dobandita va fi in functie de alegerea facuta. Acum, vom face un sumar / prezentare ale principalelor saltele produse si comercializate de catre compania noastra.

SALTELE MEDICALE
Multe persoane au diferite probleme cu spatele, atat la coloana vertebrala, zona lombara cat si cea cervicala. Principalul factor care conduce spre aceste afectiuni este sedentarismul, respectiv munca la birou cu multe ore state in fata monitorului sau chiar condusul autoturismului. O pozitie gresita produce in timp la deformari ale coloanei, iar aparitia durerilor va fi inevitabila. In cazurile acestea, avem nevoie sa stam pe o saltea confectionata dintr-un material ceva mai rigid (densitate ridicata). Din acest motiv medicii recomanda utilizarea unor saltele medicale, in detrimentul altora atunci cand spatele produce neplaceri. Spuma poliuretanica este materialul folosit la realizarea acestor saltele medicale. Se poate spune cu siguranta ca sunt unele dintre cele mai vandute produse.

 

SALTELE MEMORY FOAM
Memory foam este un material inovator, supranumit si spuma cu memorie. Saltelele produse din acest material au dus confortul la un nou nivel, superior. Aceasta spuma vascoelastica a fost descoperita de catre agentia NASA. La inceput a fost folosita pentru costumele purtate de catre astronauti . Rezultatele excelente in ceea ce priveste confortul, si felul in care structura anatomica a fost sustinuta, a condus spre utilizarea comerciala, si anume productia de saltele memory foam.
In ceea ce priveste subiectul ” saltele memory foam ”lucru valabil pentru orice apare nou pe piata, au existat si controverse sustinute cu argumente pro sau contra.
Discutiile pot aparea din cauza unui lucru care nu a fost pe deplin inteles, si anume faptul ca aceste saltele memory foam sunt realizate in diferite moduri, producatorii fiind cei care decid proprietatile si caracteristicile.
Pe scurt lucrurile stau astfel: aceste saltele memory foam sunt compuse din doua straturi. Startul baza ceva mai rigid din spuma poliuretanica si stratul cu spuma memory ce poate avea diferite grosimi, acesta fiind factorul care stabileste confortul dar si pretul.

Iata doar cateva dintre avantajele unei saltele memory foam

– structura deschisa prin care aerul circula, astfel ca formarea mucegaiului este impiedicata
– elasticitatea materialului creste rezistenta in timp la uzura
– spuma memory este destul de usoara astfel ca manevrarea acestor saltele este foarte usoara
– persoanele supraponderale vor avea odihna si confort garantat

 

SALTELE LATEX
Caracteristica principala a unei saltele latex este legata de partea naturala, latexul fiind un material 100% natural cu inalte proprietati antialergice. Aceste saltele latex sunt ceva mai rigide, asemanandu-se usor cu cele medicale , dar fiind mai elastice, diminueaza mult din presiune si ajuta la eliminarea durerilor sau a disconfortului. Cu toate astea, in cazul acestor saltele nu vom simti placuta senzatia de scufundare regasita la o saltea memory foam.
Fiind un material elastic, daca aruncam o bucata de latex pe jos, ea va sari inapoi precum ca o bila de cauciuc. Neavand caracteristicile unei vascoze, nu este la fel de moale. Aceste saltele sunt recomandate persoanelor cu probleme ale coloanei vertebrale.

SALTELE BIO
In ultimul timp, un segment tot mai mare de persoane isi doresc sa achizitioneze produse din categoria “saltele bio”, luand acest lucru nu doar ca pe un confort ci mai ales o investitie in propria sanatate. Fiind confectionate din diverse materiale oragnice precum aloe, soia, latex organic, coccolat, sau bio hidrogel, aceste saltele bio ne garanteaza odihna, eliminarea factorilor alergici dar si rezistenta in timp.

 

Gama produselor noastre vine cu solutii atat pentru uzul casnic cat si cel al domeniului hotelier. Nici segmentul “saltele pentru copii” nu a fost neglijat astfel ca am realizat de-a lungul timpului diverse modele de saltele cu structura si compozitii antialergice

 

 

8,966 thoughts on “SALTELE – GENERALITATI”