Inainte de a cumpara o saltea memory foam

Ne-am propus ca in acest articol sa-ti oferim mai multe informatii pe care trebuie sa le stii inainte de a cumpara o saltea memory foam.
Uneori, oboseala pune stapanire pe noi astfel incat nu mai putem sta cu ochii deschisi. Tot ce visam e un pat moale, care credem ca ne va aduce odihna pe deplin, insa, din pacate, atunci cand ne asezam in el, odihna pe care ne-o doream, nu isi face prezenta. Oare cati dintre noi s-au intrebat care este legatura dintre saltea si felul in care ne odihnim pe tot parcursul noptii? Principalele motive ale unor stari de odihna insuficienta sunt legate direct de calitatea unei saltele.

Piata de saltele

In ceea ce priveste piata de saltele din Roamania, cel putin in ultimii ani oferta din comert a devenit foarte bogata si generoasa. Saltele memory foam, saltele pe arcuri, saltele medicale ortopedice, sau multe alte produse inovatoare abunda atat pe platformele magazinelor online cat si in show-room-urile marilor comercianti. Se intampla des sa ne fie greu sa alegem, pentru ca nu stim care dintre aceste modele ne sunt mai potrivite. Un lucru este foarte sigur: nicio saltea, fie ea medicala, fie memory foam, nu are proprietati universale potrivite pentru toti oamenii.
In ultima perioada, categoria saltele memory foam a beneficiat de o promovare ceva mai mare. Sunt cu adevarat bune aceste saltele memory foam? Ca si raspuns general, putem afirma ca da, sunt, deoarece ele sunt o inovatie in domeniu. Au caracteristici , proprietati cu ajutorul carora au reusit sa fie dorite , apreciate, alese de catre clienti. Cea mai mare calitate a lor fiind confortul.

Pareri impartiale despre saltele memory foam

Pentru a alege corect o saltea, trebuie sa-i cunosti caracteristicile dar si tu sa-ti cunosti nevoile. Doar astfel vei putea alege salteaua care sa-ti ofere o stare de odihna corespunzatore. Sederea pe o saltea memory foam este cat se poate de placuta, odihnitoare, insa daca te confrunti cu diverse probleme ale spatelui, zonei lombare, ar fi mult mai indicat sa alegi o saltea medicala deoarece aceste produse au o compozitie mai rigida si ajuta la sustinerea muschilor spatelui, implicit a colonei vertebrale.
Putem totusi avea o saltea memory foam cu caracteristici ortopedice. Grosimea este cheia. Cand ne referim la grosime, nu vorbim despre intreaga grosime a saltelei. Multi dintre noi nu stiu ca o saltea memory foam este fabricata din doua parti, doua starturi. Unul din spuma poliuretanica (folosit la realizarea de saltele medicale)iar celalalt din spuma memory. Practic nu exista o saltea realizata total din spuma memory. Acest lucru nu poate fi posibil deoarece ne-am scufunda cu totul atunci cand ne asezam pe ea.
Ca si concluzie, cu cat stratul din spuma memory este mai gros, cu atat salteaua este mai moale, respectiv confortabila dar in acelasi timp neindicata unei coloane vertebrale cu probleme. Daca aceste probleme sunt minore, atunci puteti opta pentru o saltea cu un strat memory foam mai mic, aproximativ 2 – 3 cm. Pentru persoanele supraponderale recomandam un strat ceva mai gros, 3 – 4 cm.
saltea memory foam
Foarte multi cad intr-o alta capcana atunci cand merg sa cumpere o saltea: uita ca ei testeaza calitatea, confortul precum si celelalte senzatii atunci cand sunt treji. Insa, cand dormim, lucrurile difera deoarece corpul ramane imobil iar reactiile lui in contactul direct cu o saltea difera mult comparativ cu cele pe care le avem in momentul testarii din magazin.
Mirosul emanat a fost mereu un alt subiect controversat. Da, este adevarat ca o saltea memory foam poate avea un discret miros specific cand este noua si o desfacem dar sub nicio forma unul permanent. Mirosul dispare in totalitate la doar cateva zile dupa folosinta.
Asadar, alegerea unei saltele nu este o operatiune chiar usoara dar nici grea daca iti dai interesul, te informezi si iti cunosti nevoile. Facand toate aastea, ajungi usor la achizitionarea unui produs potrivit pentru tine. Un alt sfat ar fi ca inainte de a cumpara o saltea sa ceri sfaturi atat medicului tau cat si companiei producatoare.