Esti sigur ca vrei sa cumperi o saltea memory foam?

Acest articol, ” esti sigur ca vrei sa cumperi o saltea memory foam “, si-a propus sa faca o sinteza cat mai completa a acestei idei.
O saltea memory foam de calitate ofera confort, mult confort, sustinere si o buna ergonomie. Astea sunt caracteristicile pe care trebuie sa le aibe o saltea memory. Ne referim la una calitativa care respecta compozitia interioara, cu ajutorul careia sa scapi de disconfort si amorteala pe toata durata somnului.
Aceste saltele memory foam, supranumite si saltele cu memorie, au in structura un strat de spuma ce actioneaza imediat in contact cu caldura corporala. Spuma este defapt un material vasco-elastic ce imprastie presiunea punct cu punct, astfel ca reactioneaza doar acolo unde este apasat. Adaptandu-se perfect dupa forma corpului nostru, nu vom mai simti nevoia sa schimbam pozitia pe parcusul noptii, si astfel creste numarul orelor de somn profund, odihnitor.
Spuma memory foam are o densitate cuprinsa intre 50-85kg/mc.
Un alt model de saltele memory foam care vrea sa aduca clientilor ceva nou, inovator, este cel ce are o structura mixta spuma – particule gel, astfel ca vom avea chiar si pe timpul verii nu doar o saltea confortabila ci si una care nu se incalzeste.

Concluzia? ” Saltele memory foam ” este sinonim cu somn odihnitor sau confort maxim. Tehnologia prin care sunt realizate aceste saltele este una inovatoare, reusindu-se realizarea unei spume ce se muleaza dupa forma corpului, prevenind astfel durerile musculare sau cele din zona spatelui. Dar pentru a fi in totalitate onesti, trebuie sa specificam un adevar; daca o persoana se confrunta cu probleme mai grave in ceea ce priveste coloana vertebrala, ea va trebui sa aleaga o saltea cu strat mai redus de spuma memory.

Aceste saltele memory foam au avantajul ca pot exercita o presiune foarte redusa asupra corpului, adaptandu-se perfect dupa forma acestuia, reusind sa minimizeze presiunea. Astfel, circulatia sangvina, sistemul limfatic, vor functiona asa cum trebuie pe toata durata somnului. Distributia presiunii corporale, punct cu punct, ajuta la sustinerea si relaxarea coloanei vertebrale.
Gratie celulelor din compozitia lor, aceste saltele memory foam ajuta la reglarea temperaturii interioare facilitand circulatia aerului. Toate astea conduc la evaporarea sau chiar eliminarea umiditatii produse de corpul tau atunci cand dormi. Astfel vei uita momentele cand te trezeai transpirat, cu o stare de disconfort datorata umiditatii.
Asadar, spuma cu memorie din care sunt realizate aceste saltele memory foam ( saltele care memoreaza forma )este un produs termo-adaptabil, termo-sensibil, ceea ce inseamna ca, atunci cand corpul tau emana caldura, spuma memory reactioneaza instant. Se inmoaie, preluand forma corpului, lasandu-se intr-un mod inteligent mai mult in zonele unde corpul tau este mai greu si umpland zonele ramase intre saltea si corp. Acesta caracteristica speciala este obtinuta cu ajutorul stratului memory ce vine asezat peste stratul principal din spuma poliuretanica.

Pretul si calitatea unei saltele memory foam
Evident ca pretul a fost mereu un criteriu dupa care ne-am orientat atunci cand a trebuit sa cumparam o saltea. Pe piata specializata exista saltele memory foam ce au preturi chiar foarte accesibile iar unele mult mai mari.
Cum sunt posibile aceste diferente?
Orice saltea memory are o structura interioara formata din doua straturi, ceea ce multi nu stiu. Primul, este din spuma poliuretanica, acelasi material folosit la fabricarea saltelelor medicale. Al doilea strat, cel cu care interactionam direct, este din spuma memory, vasco-elastica. Grosimea lui poate diferi, intre 2 – 10 cm, asta limitandu-ne la cele mai uzuale oferte. Cu cat este mai gros stratul din spuma memory foam, pretul devine mai ridicat. Astfel ca din dorinta de a vinde, multi producatori sau simpli comercianti, apeleaza la variante economice utilizand un strat mai subtire. Un exemplu fiind produsele de tip teleshoping, promovate obsesiv. Astfel, pretul devine bun dar confortul lipseste, plus ca exista riscul deformarii saltelei, mai ales in cazul persoanelor supraponderale.

Implementarea de saltele memory foam in zona medicala
Spuma memory este des intalnita si utilizata in multe centre medicale. Se cunosc marile beneficii al acestor saltele memory foam, fiind des folosite in situatii speciale, respectiv cand pacientul este imobilizat la pat pentru o perioada indelungata. Presiunea permanenta exercitata asupra unor zone din corp pot scadea sau chiar opri circulatia sangvina, ajungandu-se pana la provocarea cangrenelor. O saltea memory foam poate ajuta intr-un mod remarcabil aducand confort pacientului si ajutand la evitarea acestor situatii chinuitoare.
La inceput, materialul memory foam a fost prea scump pentru a fi folosit la scara larga, dar odata cu progresul tehnologic ce a dus la productia masiva a produselor din acest material, el a devenit mult mai accesibil. Spuma memory are multiple utilizari medicale, cum ar fi producerea pernelor pentru scaunele rulante , pernele paturilor din incintele medicale (spitale, clinici , azile ) sau perne pentru persoanele care au dureri ale spatelui pe termen lung.
O saltea memory foam ofera un suport, respectiv o ergonomie mult mai buna decat clasicele saltele ce se gaseau pe piata acum ceva vreme. Compozitia celulara a acestor saltele este deschisa, fapt ce permite aerului sa circule prin toata zona interioara. Acest ultim detaliu aduce o serie de alte beneficii cum ar fi : pastrarea saltelei mereu uscate, impiedicarea dezvoltarii mucegaiului, bacteriilor sau imposibilitatea ca un miros neplacut sa ramana impregnat in saltele.